Polityka Prywatności

 

1. Niniejszy paragraf określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Klientów Sklepu internetowego salon-foca.pl.
2. Administratorem danych osobowych Klientów w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 t.j. z późn. zm.) jest Usługodawca tj. FNCE S.A. z siedzibą w Warszawie przy Alei Wyzwolenia 3/5, 00-572 Warszawa, tel.: 22 270 29 45, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000571092 , NIP: 781 191 38 09, REGON: 362233732, kapitał zakładowy 100.000,00 zł opłaconym w całości (dalej: „Usługodawca”).
3. W celu realizacji Zamówienia Usługodawca zbiera następujące dane Klienta: imię i nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy, adres zameldowania, adres dostawy do wystawienia dokumentu księgowego, nazwę przedsiębiorcy oraz numer NIP w przypadku przedsiębiorców.
4. Usługodawca oświadcza, iż podanie danych oznaczonych w Sklepie internetowym salon-focal.pl jako wymagane jest dobrowolne, jednakże niezbędne w celu realizacji Zamówienia Klienta.
5. Dane osobowe Klientów zbierane w celu realizacji Zamówienia i sprawnego funkcjonowania Sklepu internetowego salon-focal.pl są przetwarzane przez Usługodawcę za zgodą Klienta wyrażoną poprzez akceptację stosownej zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz w celu:
a. Sprzedaży Klientom towarów oraz świadczenia usług i ich dostawy;
b. Ewentualnego dochodzenia roszczeń;
c. Wyjaśniania okoliczności niedozwolonego korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną;
d. Tworzenia przez Usługodawcę raportów i analiz dotyczących funkcjonowania, także statystyk oglądalności strony Sklepu internetowego www.salon-focal.pl;
e. Dalszego poprawiania i doskonalenia Sklepu internetowego do potrzeb Klientów.
6. W przypadku wyrażenia przez Klienta odrębnej zgody, jego dane osobowe mogą być przetwarzane przez Usługodawcę w celu:
a. Marketingu działalności Usługodawcy oraz marketingu działalności podmiotów współpracujących
z Usługodawcą, a zwłaszcza w celu organizacji promocji, konkursów i prowadzenia innych działań marketingowych;
b. Wysyłania do Klienta informacji handlowej, w szczególności zamówionego biuletynu elektronicznego (newsletter).
7. Usługodawca informuje, że podczas korzystania ze Sklepu internetowego www.salon-focal.pl, dane Klienta mogą być również zbierane automatycznie przez pliki Cookies i w logach systemowych.
8. Usługodawca wykorzystuje pliki Cookies w celu gromadzenia informacji dotyczących korzystania przez Klientów ze Sklepu internetowego www.salon-focal.pl Pliki Cookies są danymi informatycznymi, szczególnie w postaci niewielkich plików tekstowych, które są zapisywane i przechowywane na urządzeniach wykorzystywanych przez Klienta do łączenia i korzystania ze stron Sklepu internetowego www.salon-focal.pl. Pliki te umożliwiają:
a. Dostosowanie i optymalizację Sklepu internetowego www.salon-focal.pl do potrzeb Klientów;
b. Pozyskiwanie statystyk oglądalności podstron Sklepu internetowego www.salon-focal.pl;
c. Zapewnienie bezpieczeństwa i niezawodnego funkcjonowania Sklepu internetowego.
9. Klient może samodzielnie w dowolnym momencie zmienić ustawienia związane z plikami Cookies, decydując o ich warunkach przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do urządzenia Klienta. Zmiany te mogą być dokonane w ustawieniach przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą umożliwić blokadę automatycznej obsługi Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym umieszczeniu pliku Cookie na urządzeniu Klienta. Szczegółowe informacje są dostępne w ustawieniach przeglądarek internetowych.
10. Klient ma możliwość w dowolnym momencie usunięcia plików Cookies korzystając z funkcji przeglądarki internetowej, jakiej używa, jednakże ograniczenie stosowania plików Cookies może mieć wpływ na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie Sklepu internetowego www.salon-focal.pl.
11. Usługodawca oświadcza, że powierza przetwarzanie danych osobowych Klienta lub innych danych, o których mowa w Polityce Prywatności, podmiotom świadczącym na rzecz Usługodawcy usługi hostingu, utrzymania oraz zarządzania Sklepem internetowym, na podstawie pisemnej umowy zawartej zgodnie z art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych.
12. Usługodawca oświadcza, że powierza przetwarzanie danych osobowych Klienta lub innych danych, o których mowa w Polityce Prywatności innym podmiotom świadczącym na rzecz Usługodawcy lub Klienta bezpośrednio usługi niezbędnej do realizacji zamówienia, rozpatrzenia reklamacji oraz skorzystania z usług finansowych dostępnych w Sklepie internetowym, na podstawie pisemnej umowy zawartej zgodnie z art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych (np. kurierom, instytucjom finansowym).
13. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich poprawiania oraz do żądania zaprzestania przetwarzania i ich usunięcia. W tym celu należy wysłać wiadomość e-mail ze wskazanym powyżej żądaniem na adres e-sklep@salon-focal.pl.
14. W przypadku, gdy Usługodawca występuje o wyrażenie zgody na przesyłanie informacji handlowej drogą elektroniczną, np. za pomocą poczty elektronicznej, osobie, która wyraziła powyżej wymienioną zgodę przysługuje prawo jej cofnięcia. W tym celu należy kliknąć na link powodujący cofniecie zgody umieszczony w treści informacji handlowej, lub wysłać wiadomość e-mail na adres e-sklep@salon-focal.pl wpisując w tytule słowo „Rezygnacja”, lub wysłać pisemną informację na adres Usługodawcy o cofnięciu zgody na otrzymywanie informacji handlowej;
15. Usługodawca oświadcza, ze dokłada należytych starań, aby zapewnić Klientom możliwie najwyższy poziom bezpieczeństwa w zakresie korzystania ze Sklepu internetowego. Wszelkie zdarzenia mające wpływ na bezpieczeństwo przekazu informacji danych należy zgłaszać Usługodawcy na adres e-mail: e-sklep@salon-focal.pl

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel